Posts / maand


20Feb

Dag 233 –Wo 16-02-11

Malelane  South Africa – Swaziland – Durban South Africa
Om 07h00 verlaten we onze camping en zetten onze kleine karavaan op weg naar Swaziland, éen van de kleinste landen van Afrika en als het ware gekneld tussen Mozambique en Zuid Afrika. Het koninkrijkje is piepklein, zowat half België, het aantal inwoners 1,1 miljoen ,een grootstad bij ons. Ook hier verlopen de grensformaliteiten vlot en 5 minuten later staan we in Swaziland.
Swaziland het 28ste en laatste land dat we doorkruisen . Welcome in Swaziland !

Swaziland is een pak platter dan Lesotho en heeft een uitstekend wegennet. We passeren enkele wildparken doch na Kruger is onze honger naar wild gestild. Het is een mooi land zonder er ergens uit te schieten. Het grootste probleem in Swaziland is aids , de ziekte drukt de levensverwachting van 58 jaar naar 33 jaar. Tussen een leeftijd van 15 en 50 jaar is 40% van de bevolking seropositief, het zet het land op de hoogste plaats ter wereld inzake aidsbesmetting.

Terwijl we verder rijden van noord naar zuid merken we dat traditie hier sterke banden heeft , duidelijk merkbaar in de kleine dorpjes. We proberen zoveel mogelijke indrukken in ons op te nemen maar voor we het beseffen staan we al terug aan de zuidelijke grens. God, wat is dit toch een klein landje !  Alles verloopt weer vlot en in no time staan we weer in Zuid Afrika om tegen de avond Durban te bereiken aan de Indische Oceaan, ons laatste eindstation. Van hieruit vertrekt de wagen in een container naar Antwerpen en vliegen wij via Johannesburg naar huis. We moeten enkel het tijdstip  afwachten wanneer de voertuigen in de container mogen worden gereden.

Laat een bericht achter

Recente Posts

Over Ons

A Journey beyond the horizon
From Antwerp to Cape Town

Met een aangepaste Landrover Defender vertrekken wij voor een periode van zes
tot acht maanden dwars door Afrika om uiteindelijk Cape Town te bereiken.