Posts / maand


25Feb

Dag 239 –Di 22-02-11

Durban   South Africa
Een deel van de voormiddag wordt ingenomen met het losvijzen ( op 2 bouten na) van de daktent, afnemen van het reservewiel , de dakkist en de drie jerrycans. We herschikken de binnenkant van de wagen zodat het wiel en de grote kist er alsnog in passen. De wagen zit nu méér dan stampvol. We leggen onze kleding voor morgen  klaar want we gaan zéér licht reizen : slechts twee kleine rugzakken. De rest blijft in de wagen.

Om 10h30 zijn we klaar, we moeten echter nog geld omwisselen en wijn inkopen. Onze dieseltank is dermate leeg dat we nog 5 liter bijtanken, hij moet namelijk op reserve staan werd ons meegedeeld.
Om 12h15 staan we met zijn allen klaar om naar de depot te rijden. Achter elkaar, Jonathan navigerend, rijden we de stad uit , de snelweg op. Plots rinkelt Jonathan’s gsm:   De Toyota Landcruiser van Steven en Stefanie is zonder diesel gevallen op de snelweg. We rijden vlug door naar de eerste afrit, tanken enkele liters in onze jerrycan en rijden terug. Normale gang van zaken hoor :  ‘Landrover = Toyota recovery vehicle’, algemeen geweten. Met een, vertraging van 30 minuten komen we uiteindelijk aan de depot aan. De eigenaar ziet onze voertuigen en maakt onmiddellijk de bedenking dat we alles NIET in de container zullen krijgen. Maar Belgen zijn vindingrijk. We halen de daktenten van de wagens en ik rij als eerste onze Landrover Defender in de ovenwarme klaarstaande container. De wagen wordt binnenin aan haken vastgesjord. We leggen mijn tent achteraan half onder de wagen. De Toyota Landcruiser wordt er nu ingereden, het voorste gedeelte net boven mijn tent. Achter Steven’s wagen wordt zijn daktent gelegd wat nog juist plaats laat voor de Yahama motor van Johan die dwars wordt vast geankerd. Oef, alles zit er in! De container wordt verzegeld en van de zegel wordt een foto genomen. Alles is nu klaar voor verscheping. Eindelijk!
Ik voel enerzijds een enorme opluchting dat deze klus geklaard is en anderzijds een grote vermoeidheid opkomen die de plaats van de verdwijnende spanning inneemt.

Het is 16h00. We nemen afscheid van de Belgen die morgen naar Amsterdam vliegen terwijl wij naar Brussel vliegen. Onze vliegreis duurt een pak langer doch we moeten dan niet meer van Amsterdam naar Antwerpen doorreizen en ook het thuisfront besparen we een lange rit. We verfrissen ons nog even, chillen enkele uurtjes en eten onze laatste onvoorstelbare lekkere peppersteak in Afrika bij de ‘Butchers Boys’ in Durban. Place to be! Morgen is het vroeg opstaan.

Laat een bericht achter

Recente Posts

Over Ons

A Journey beyond the horizon
From Antwerp to Cape Town

Met een aangepaste Landrover Defender vertrekken wij voor een periode van zes
tot acht maanden dwars door Afrika om uiteindelijk Cape Town te bereiken.