Posts / maand

Over ons

Dromen zijn een onderdeel in het leven van ons allemaal. Sommige worden verwezenlijkt, anderen niet. Dit is alvast een droom waar we alles gaan aan doen om hem te doen uitkomen.

Begin 2008 besloot Jan, vader van Jonathan en Shana, de eerste werkelijke stap te zetten in een wel zéér ambitieus plan dat reeds jaren door zijn hoofd spookte. Vanuit zijn thuishaven Steendorp, gelegen aan de oever van de Schelde, wilde hij het Afrikaanse continent van noord naar zuid doorreizen met als einddoel Cape Town Zuid Afrika. De definitieve voorbereidingen werden aangevat onder het toekijkend oog van Jonathan, zijn zoon. Stilaan groeide bij hem dezelfde drang als bij zijn vader. Op een dag vroeg Jonathan hem de reis één jaar uit te stellen. In juni 2010 zou hij afstuderen en zou het niet tof zijn indien dit avontuur kon beleefd worden door vader en zoon? Jan stond voor een dilemma, dit was een reis niet vrij van gevaren. Was dit wel verantwoord? Menige gesprekken en talloze dagen later besloten zij er samen voor te gaan. Vertrekdatum werd verplaatst naar 29 juni 2010. Het werd nu het avontuur van Jan én Jonathan.

Begin 2009 werd een Landrover Defender 110 gekocht, een geduchte 4×4, die zijn sporen wereldwijd meermaals had verdiend. In de loop van dat jaar werd de wagen geleidelijk uitgebouwd om zijn zware taak nog beter te kunnen volbrengen. De route werd uitgestippeld en de enorme voorbereiding werd stuk voor stuk afgewerkt. Wellicht zal er hier en daar wel iets vergeten zijn maar voor plantrekkers mag dat geen probleem vormen.

Vanaf 29 juni 2010 kan U hun dagelijkse verloop van hun avontuur volgen op deze website.

Antwerp to Cape Town  — Countdown has started  !!!!

*Oprechte dank voor Wouter en Lesley van Trekk 4×4 Adventure Store te Waregem voor jullie zéér deskundig advies, jullie ervaring, prachtig werk en nooit aflatend enthousiasme. Wij kunnen jullie écht voor anderen enorm aanbevelen. Hartelijk dank (ook voor de etentjes en de lekkere koffie !)

*Oprechte dank ook voor Garage Metropool te Schoten waar de wagen werd aangekocht, voor jullie bereidheid ongebruikelijke dingen voor ons te doen, jullie behulpzaamheid bij diverse vragen en jullie steeds gemoedelijke ontvangst en perfecte service. In het bijzonder danken we van harte Dave Lavrijssen, hoofdtechnieker garage Metropool voor het ons aanleren van enkele technische vaardigheden inzake het onderhoud van de wagen. Hartelijk dank ! Bedank ook je vrouw voor de lekker koffiekoeken.

* Hartelijk dank voor al diegene die een steentje hebben bijgedragen in ons avontuur en die het mede mogelijk maken ons avontuur te verwezenlijken.

Recente Posts

Over Ons

A Journey beyond the horizon
From Antwerp to Cape Town

Met een aangepaste Landrover Defender vertrekken wij voor een periode van zes
tot acht maanden dwars door Afrika om uiteindelijk Cape Town te bereiken.